Bábovka s tvarohem a oříšky
Věděli jste, že ořešák, strom na kterém rostou vlašské ořechy, patří mezi nejpěstovanější dřeviny světa?
Suroviny
- 4 vejce
- 160 g cukru
- 200 g Hery
- 1 tvaroh v pozlátku (250 g)
- 150 g polohrubé mouky
- 2 prášky vanilkového pudinku (může být i čokoládový)
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- mléko podle potřeby
- 100 g hořké čokolády nakrájené na kousky
- tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Postup
Vejce oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem. Povolený tuk zašleháme do směsi. Postupně vmícháme i tvaroh. Zašleháme mouku s pudinky, s práškem do pečiva a s jedlou sodou. Nakonec vmícháme ořechy. Vyšlehané bílky opatrně zapracujeme do těsta. Pro správnou konzistenci zředíme mlékem podle potřeby.
Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní směs a poklademe kousky čokolády. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C 30 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme přibližně 10 minut.