Bábovka s tvarohem a oříšky

Bábovka s tvarohem a oříšky

Věděli jste, že ořešák, strom na kterém rostou vlašské ořechy, patří mezi nejpěstovanější dřeviny světa?

Suroviny

  • 4 vejce
  • 160 g cukru
  • 200 g Hery
  • 1 tvaroh v pozlátku (250 g)
  • 150 g polohrubé mouky
  • 2 prášky vanilkového pudinku (může být i čokoládový)
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • mléko podle potřeby
  • 100 g hořké čokolády nakrájené na kousky
  • tuk a hrubá mouka na vysypání formy

Postup

Vejce oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem. Povolený tuk zašleháme do směsi. Postupně vmícháme i tvaroh. Zašleháme mouku s pudinky, s práškem do pečiva a s jedlou sodou. Nakonec vmícháme ořechy. Vyšlehané bílky opatrně zapracujeme do těsta. Pro správnou konzistenci zředíme mlékem podle potřeby.

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní směs a poklademe kousky čokolády. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 175 °C 30 minut. Poté teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme přibližně 10 minut.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.