Tvarohový pohár

Tvarohový pohár

Věděli jste, že kromě červených jahod existují i jahody, které jsou zbarvené do bílé barvy? Bílé jahody mají ananasovou příchuť a podle toho se jim říká ananasové jahody.

Suroviny

  • 2 tvarohy z vaničky
  • 1/3 zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 malý panák Amaretta
  • pár kapek citronové šťávy
  • jeden plátek plátkové želatiny
  • čerstvé nebo mražené ovoce (asi 300 g, ale záleží na nás) + 3 lžíce cukru
  • kulaté piškoty
  • hořké kakao

Postup

V míse smícháme 2 tvarohy, zakysanou smetanu, cukr, Amaretto, citronovou šťávu.

Plátek želatiny necháme 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce ohřejeme v hrnci, přidáme 3 lžíce cukru a přidáme želatinu. Nesmí přijít k varu!

Nejlépe do skleniček na nožičce (je možné ale použít i mističky atd.) klademe na dno asi 4 piškoty. Na to dáme lžíci tvarohové směsi, kterou rozprostřeme po piškotech. Zalijeme pár lžícemi ovoce. Po ztuhnutí pokryjeme opět lžící tvarohové směsi a poprášíme kakaem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.