Tvarohový pohár
Věděli jste, že kromě červených jahod existují i jahody, které jsou zbarvené do bílé barvy? Bílé jahody mají ananasovou příchuť a podle toho se jim říká ananasové jahody.
Suroviny
- 2 tvarohy z vaničky
- 1/3 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 1 malý panák Amaretta
- pár kapek citronové šťávy
- jeden plátek plátkové želatiny
- čerstvé nebo mražené ovoce (asi 300 g, ale záleží na nás) + 3 lžíce cukru
- kulaté piškoty
- hořké kakao
Postup
V míse smícháme 2 tvarohy, zakysanou smetanu, cukr, Amaretto, citronovou šťávu.
Plátek želatiny necháme 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce ohřejeme v hrnci, přidáme 3 lžíce cukru a přidáme želatinu. Nesmí přijít k varu!
Nejlépe do skleniček na nožičce (je možné ale použít i mističky atd.) klademe na dno asi 4 piškoty. Na to dáme lžíci tvarohové směsi, kterou rozprostřeme po piškotech. Zalijeme pár lžícemi ovoce. Po ztuhnutí pokryjeme opět lžící tvarohové směsi a poprášíme kakaem.