Buchta se zakysanou smetanou a banánem
Věděli jste, že banány nerostou na stromech, ale na bylinách a řadí se mezi největší byliny světa?
Suroviny
- 4 celá vajíčka
- 200 g třtinového cukru
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 čokoládový pudink
- ½ l mléka
- asi 4-5 banánů
- 2 velké zakysané smetany (celkem 800 g)
- hořké kakao
Postup
Vyšleháme si vejce s cukrem. Přidáme mléko, olej, mouku a prášek do pečiva.
Dále si uvaříme pudink podle návodu. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a nepravidelně nalijeme na těsto horký pudink. Pak ještě trochu rozetřeme vidličkou, abychom pudink dostali zlehka do těsta. Dáme péct na 150 – 180 °C.
Vychladlou buchtu poklademe nakrájeným banánem na kolečka. Potřeme zakysanou smetanou, kterou můžeme osladit moučkovým cukrem (příp. vanilkovým) a posypeme hořkým kakaem.