Buchta se zakysanou smetanou a banánem

Buchta se zakysanou smetanou a banánem

Věděli jste, že banány nerostou na stromech, ale na bylinách a řadí se mezi největší byliny světa?

Suroviny

  • 4 celá vajíčka
  • 200 g třtinového cukru
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 čokoládový pudink
  • ½ l mléka
  • asi 4-5 banánů
  • 2 velké zakysané smetany (celkem 800 g)
  • hořké kakao

Postup

Vyšleháme si vejce s cukrem. Přidáme mléko, olej, mouku a prášek do pečiva.

Dále si uvaříme pudink podle návodu. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a nepravidelně nalijeme na těsto horký pudink. Pak ještě trochu rozetřeme vidličkou, abychom pudink dostali zlehka do těsta. Dáme péct na 150 – 180 °C.

Vychladlou buchtu poklademe nakrájeným banánem na kolečka. Potřeme zakysanou smetanou, kterou můžeme osladit moučkovým cukrem (příp. vanilkovým) a posypeme hořkým kakaem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.