Tortilla se zeleninou a kozím sýrem
Věděli jste, že ne všechny kozí sýry mají nepříjemné aroma, které může kdekoho odrazovat od této lahůdky? Lze tomu předejít konzumací čerstvého sýra, který do 14 dnů od výroby typické aroma nemá. Méně vyzrálé sýry poznáme podle toho, že jsou jemné, nejsou tak suché a příliš drobivé.
Suroviny
Na 2 tortilly:
- 2 tortilla placky
- 6 cherry rajčátek, rozpůlených
- 4 hrsti směsi salátu
- půlka okurky
- 1 menší bílý jogurt
- sůl
- pepř
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 100 g kozího sýra
- pár kapek olivového oleje
Postup
Tortillu si rozložíme a poklademe jí dvěma hrstmi směsi salátu. Poklademe to 3 přepůlenými cherry rajčátky a čtvrtkou okurky, kterou nakrájíme na kolečka a poté ještě na čtvrtiny (aby se dala tortilla lépe zarolovat).
Jogurt smícháme se špetkou soli a pepře. Tortillu tím zlehka přelijeme. Nakonec zasypeme kozím sýrem a zakapeme trochou olivového oleje. Nakonec posypeme lžící slunečnicových semínek. Tortillu zarolujeme tak, že nejdříve přeložíme jeden okraj a poté zarolujeme jako palačinku.