Višňové řezy

Višňové řezy

Věděli jste, že by se samotné višně v kombinaci s jinými potravinami neměli zapíjet? Předejdete tak kvašení, kvůli kterému byste mohli mít zažívací problémy.

Suroviny

Korpus:

  • 1 Hera
  • 250 g moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • trochu mléka
  • sníh z 5 bílků
  • hořké kakao
  • 1 velká sklenice kompotovaný višní (nejlépe naložených v alkoholu)
  • olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Krém:

  • šťáva z višní doplněná do poloviny vodou
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 250 g másla
  • čokoládová poleva

Postup

Utřeme změklou Heru s cukrem a 5 žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.

Do poloviny těsta přidáme asi 3 lžíce kakaa. Na vymazaný plech nalijeme 1/2 bílého těsta, pak 1/2 tmavého těsta. Těsto poklademe kompotovanými višněmi a upečeme při 180 °C.

Šťávu z višní doplníme do poloviny vodou, přidáme cukr, 1 vanilkový pudink a vaříme do zhoustnutí. Utřeme 250 g másla, přidáme k němu vychladlý krém. Takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a polijeme čokoládovou polevou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.