Višňové řezy
Věděli jste, že by se samotné višně v kombinaci s jinými potravinami neměli zapíjet? Předejdete tak kvašení, kvůli kterému byste mohli mít zažívací problémy.
Suroviny
Korpus:
- 1 Hera
- 250 g moučkového cukru
- 5 žloutků
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- trochu mléka
- sníh z 5 bílků
- hořké kakao
- 1 velká sklenice kompotovaný višní (nejlépe naložených v alkoholu)
- olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Krém:
- šťáva z višní doplněná do poloviny vodou
- 2 lžíce cukru
- 1 vanilkový pudink
- 250 g másla
- čokoládová poleva
Postup
Utřeme změklou Heru s cukrem a 5 žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby přidáme trochu mléka. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků.
Do poloviny těsta přidáme asi 3 lžíce kakaa. Na vymazaný plech nalijeme 1/2 bílého těsta, pak 1/2 tmavého těsta. Těsto poklademe kompotovanými višněmi a upečeme při 180 °C.
Šťávu z višní doplníme do poloviny vodou, přidáme cukr, 1 vanilkový pudink a vaříme do zhoustnutí. Utřeme 250 g másla, přidáme k němu vychladlý krém. Takto hotový krém natřeme na vychladlý koláč a polijeme čokoládovou polevou.