Salát z pečené červené řepy
Věděli jste, že kyselina listová z červené řepy podporuje zdravý vývoj mozku ještě nenarozených dětí?
Suroviny
- 500 g předvařené vakuované řepy
- 2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžíce balsamica
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce medu
- sůl
- pepř
- 250 g nivy nakrájené na kostičky
- 1 sáček rukoly
- 1 sáček polníčku
Postup
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Řepu nakrájíme na plátky a vyložíme je na plech s pečícím papírem.
Smícháme si bazalku, balsamico, olej a rozehřátý med. Směs osolíme a opepříme.
Řepu na plechu pokapeme směsí a pečeme 25 minut. Necháme trochu zchladnout. Na talíř si navrstvíme rukolu s polníčkem, pokryjeme řepou, zasypeme nivou a pokapeme olivovým olejem.
Spojení pečené řepy a rukoly, ubírá na výrazné chuti tohoto salátu, proto doporučuji ochutnat i jedincům, kteří jinak rukole neholdují.