Salát z pečené červené řepy

Salát z pečené červené řepy

Věděli jste, že kyselina listová z červené řepy podporuje zdravý vývoj mozku ještě nenarozených dětí?

Suroviny

  • 500 g předvařené vakuované řepy
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžíce balsamica
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • sůl
  • pepř
  • 250 g nivy nakrájené na kostičky
  • 1 sáček rukoly
  • 1 sáček polníčku

Postup

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Řepu nakrájíme na plátky a vyložíme je na plech s pečícím papírem.

Smícháme si bazalku, balsamico, olej a rozehřátý med. Směs osolíme a opepříme.

Řepu na plechu pokapeme směsí  a pečeme 25 minut. Necháme trochu zchladnout. Na talíř si navrstvíme rukolu s polníčkem, pokryjeme řepou, zasypeme nivou a pokapeme olivovým olejem.

Spojení pečené řepy a rukoly, ubírá na výrazné chuti tohoto salátu, proto doporučuji ochutnat i jedincům, kteří jinak rukole neholdují.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.