Moje mňamky jak je mám ráda

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Věděli jste, že doposud nejtěžší dýně na světě vážila 782 kilogramů a byla vypěstována v Ohiu?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • cca 1 litr vody
  • 1 bujon (nemusí být)
  • 1 smetana na vaření
  • sůl
  • pepř
  • podle potřeby bramborový škrob (2 lžičky rozmícháme ve studené vodě)
  • 1/4 lžičky kari
  • špetka chilli
  • zakysaná smetana a dýňová semínka na ozdobu 

Postup

Uvaříme na kousky nakrájenou, slupky zbavenou a očištěnou (bez vnitřku) dýni. Přidáme koření a bujon. Uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, povaříme se smetanou, zahustíme bramborovým škrobem. Podáváme v misce ozdobené zakysanou smetanou a posypané semínky.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *