Dýňová polévka

Dýňová polévka

Věděli jste, že doposud nejtěžší dýně na světě vážila 782 kilogramů a byla vypěstována v Ohiu?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • cca 1 litr vody
  • 1 bujon
  • 1 smetana na vaření
  • sůl
  • pepř
  • podle potřeby kukuřičný škrob (2 lžičky rozmícháme ve studené vodě)
  • 1/2 lžičky kari
  • špetka chilli koření
  • zakysaná smetana
  • dýňová nebo slunečnicová semínka na ozdobu 

Postup

Dýni zbavíme slupky. Vydlabeme její vnitřek a pak omyjeme vodou. Nakrájíme ji na menší kousky. Dáme vařit do varné konvice litr vody a dáme ji do hrnce i s dýní. Dýni uvaříme doměkka.

Přidáme koření (sůl, pepř, kari, chilli) a bujon. Dýni rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, povaříme se smetanou na vaření. Zahustíme asi 2 lžičkami kukuřičného škrobu, který předtím rozmícháme v trošce studené vody. Ještě chvíli povaříme.

Podáváme v misce ozdobené zakysanou smetanou a posypané semínky.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.