Brokolicový salát s hroznovým vínem

Brokolicový salát s hroznovým vínem

Věděli jste, že díky tepelné úpravě na páře brokolice neztratí tolik vitamínů a aroma jako při klasickém vaření?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 1 brokolice
  • 250 g bílého hroznového vína
  • 5 lžic majonézy
  • 200 g šunky nebo lépe uzeného masa
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • sůl
  • pepř

Postup

Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme nad párou tak, aby nebyla moc měkká. Kuličky vína přepůlíme a smícháme s vychladlou brokolicí. Spojíme s majonézou. Osolíme, opepříme, přidáme semínka. Šunku nebo uzené maso opečeme na pánvičce a salát tím posypeme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.