Špagety aglio olio peperoncino

Špagety aglio olio peperoncino

Věděli jste, že na použití v kuchyni se nejlépe hodí parmazán starý alespoň 2 roky?

Suroviny

  • 1 balení špaget (500 g)
  • 1 chilli paprička
  • 8 stroužků česneku
  • olivový olej
  • čerstvá kadeřavá petržel
  • parmazán
  • sůl

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu. Papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme na plátky nakrájený česnek a poté papričku. Pozor na spálení česneku. Podlijeme 5 lžícemi vody, kde se vařily těstoviny. Přidáme do pánve špagety, osolíme a promícháme s pokrájenou petrželkou. Na závěr posypeme nastrouhaným sýrem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.