Ovocné knedlíky

Věděli jste, že uvařené knedlíky poznáme podle toho, že vyplavou nahoru?

Suroviny

  • 50 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 – 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/2 prášku do pečiva
  • ovoce

Postup

Smícháme třené máslo s tvarohem a postupně dosypáváme mouku. Přidáme vejce, špetku soli a nakonec prášek do pečiva. Těsto vypracujeme. Vyválíme ho a nakrájíme na čtverce podle velikosti ovoce. Odpeckované ovoce – například švestky, meruňky, broskve atd. zabalíme do těsta tak, aby nikde nebyla mezera. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10-12 minut podle tloušťky těsta.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.