Rajčatová polévka

Věděli jste, že by se rajčata neměla skladovat v lednici? Ztrácí pak své aroma i chuť.

Suroviny

  • 1 kg zralých rajčat
  • 3 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 500 ml vývaru
  • sůl
  • cukr
  • pepř
  • 5 zrnek celého pepře a nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 sáček vařené rýže (neuvařené úplně do měkka)
  • hladká mouka

Postup

Slupku rajčat nařízneme křížem a spaříme horkou vodou. Pak je oloupeme a pokrájíme. Máslo rozehřejeme v hrnci a osmažíme na něm nakrájené cibule. Přidáme rajčata, mírně osolíme a asi 10 minut podusíme pod pokličkou. Základ zalijeme připraveným vývarem. Pokud nemáme domácí vývar, můžeme využít i bujon.

Přidáme celý pepř i trochu mletého pepře, nové koření, bobkový list. Osolíme a dochutíme cukrem. Zaprášíme hladkou moukou pro zahuštění a vaříme dalších 20 minut. Na závěr polévku propasírujeme přes síto a nasypeme do ní rýži. Podáváme s čerstvou bazalkou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.