Těsto na pizzu s jogurtem

Věděli jste, že největší upečená pizza měla v průměru 37,4 m ? Bylo na ní spotřebováno 4500 kg mouky, 90 kg soli, 1800 kg sýru a 900 kg tomatové omáčky. Na pizze si pochutnali obyvatelé Norwoodu v Jižní Africe 8. prosince 1990.

Suroviny

Na těsto:

  • 2 bílé jogurty (dohromady cca 300 g)
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • polohrubá mouka podle potřeby, ale alespoň 3 kelímky

Na ozdobení pizzy:

  • 200 g šunky (nemusí být)
  • 150 g tvrdého nastrouhaného sýra
  • kečup
  • cibule nakrájená na kolečka
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • a další ingredience na pizzu podle chuti (ananas, kukuřice)
  • koření dle chuti (bazalka)

Postup

Z jogurtu, mouky, kypřícího prášku a vajec vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Odkarujeme si z něj kousky, které vyválíme do kolečka. Vyválené těsto dáme na pečící papír. Těsto potřeme kečupem, poklademe šunkou, cibulí a posypeme sýrem a paprikou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut při 180 °C. Nakonec můžeme podle chuti okořenit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.