Těsto na pizzu s jogurtem
Věděli jste, že největší upečená pizza měla v průměru 37,4 m ? Bylo na ní spotřebováno 4500 kg mouky, 90 kg soli, 1800 kg sýru a 900 kg tomatové omáčky. Na pizze si pochutnali obyvatelé Norwoodu v Jižní Africe 8. prosince 1990.
Suroviny
Na těsto:
- 2 bílé jogurty (dohromady cca 300 g)
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 vejce
- polohrubá mouka podle potřeby, ale alespoň 3 kelímky
Na ozdobení pizzy:
- 200 g šunky (nemusí být)
- 150 g tvrdého nastrouhaného sýra
- kečup
- cibule nakrájená na kolečka
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- a další ingredience na pizzu podle chuti (ananas, kukuřice)
- koření dle chuti (bazalka)
Postup
Z jogurtu, mouky, kypřícího prášku a vajec vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Odkarujeme si z něj kousky, které vyválíme do kolečka. Vyválené těsto dáme na pečící papír. Těsto potřeme kečupem, poklademe šunkou, cibulí a posypeme sýrem a paprikou. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut při 180 °C. Nakonec můžeme podle chuti okořenit.