Lasagne s brokolicí a kuřecím masem

Věděli jste, že lasagne pocházejí z Neapole?

Suroviny

  • 250 g lasagní
  • 1 brokolice
  • 200 g sýra ke strouhání
  • 3 kuřecí prsa
  • bešamelová omáčka – 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 0, 5 l mléka
  • sůl
  • pepř
  • bazalka (případně oregano)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej

Postup

Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme. Pokud máme nepředvařené lasagně, tak je uvaříme. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli taktéž a vylisujeme si česnek. Cibuli si osmahneme a nasypeme do mísy spolu s česnekem. V té samé pánvi osmažíme kuřecí prsa, která poté osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.

Maso přidáme do mísy k cibuli a česneku a zároveň sem přidáme i pokrájenou brokolici. Do vymazaného pekáčku navrstvíme lasagně, poté masovou směs a opět lasagně.

Uděláme si bešamel. Rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou a přiléváme mléko. Bešamel nalijeme na poslední vrstvu lasagní. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme při 180  °C.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.