Lasagne s brokolicí a kuřecím masem
Věděli jste, že lasagne pocházejí z Neapole?
Suroviny
- 250 g lasagní
- 1 brokolice
- 200 g sýra ke strouhání
- 3 kuřecí prsa
- bešamelová omáčka – 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 0, 5 l mléka
- sůl
- pepř
- bazalka (případně oregano)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup
Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme. Pokud máme nepředvařené lasagně, tak je uvaříme. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli taktéž a vylisujeme si česnek. Cibuli si osmahneme a nasypeme do mísy spolu s česnekem. V té samé pánvi osmažíme kuřecí prsa, která poté osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou.
Maso přidáme do mísy k cibuli a česneku a zároveň sem přidáme i pokrájenou brokolici. Do vymazaného pekáčku navrstvíme lasagně, poté masovou směs a opět lasagně.
Uděláme si bešamel. Rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou a přiléváme mléko. Bešamel nalijeme na poslední vrstvu lasagní. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme při 180 °C.