Bramborové placky

Bramborové placky

Věděli jste, že kromě bramborových hlíz, na kterých si rádi pochutnáváme, obsahuje celá rostlina silně jedovatý alkaloid solanin? Nejvíce je ho v květech a klíčkách.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • hrubá mouka podle toho, kolik bude vyžadovat těsto
  • sůl
  • máslo

Postup

Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout a oloupeme. Na jemno nastrouháme a smícháme s vejci, moukou, solí a vypracujeme vláčné těsto, které nelepí.

Odkrajujeme kousky, které na pomoučeném povrchu rozvalujeme do tenkých kulatých placek. Placky pečeme úplně na sucho na pánvi z obou stran, dokud se neobjeví hnědé puchýřky. Placky potíráme máslem a vrstvíme je na sebe.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.