Krakonošův oheň

Krakonošův oheň

Věděli jste, že pálivost chilli papriček se měří ve speciálních jednotkách odvozených od množství kapsaicinu? Šlechtěné extra pálivé papričky jsou minimálně desetkrát silnější, než klasické feferonky.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsa)
  • 4-6 větších cibulí
  • sójová omáčka
  • 1 30% smetana ke šlehání
  • chilli nebo tabasco
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, zlehka osolíme a zakapeme sójovou omáčkou. Chvilku necháme odležet, cibuli nakrájíme na půl kolečka. Na oleji necháme zpěnit trochu cibule, poté přidáme maso a restujeme. Snížíme teplotu. Přidáme zbytek cibule, restujeme a přidáme smetanu. Povaříme a dochutíme chilli. Podáváme nejlépe s hranolky nebo rýží.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.