Krakonošův oheň
Věděli jste, že pálivost chilli papriček se měří ve speciálních jednotkách odvozených od množství kapsaicinu? Šlechtěné extra pálivé papričky jsou minimálně desetkrát silnější, než klasické feferonky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa)
- 4-6 větších cibulí
- sójová omáčka
- 1 30% smetana ke šlehání
- chilli nebo tabasco
- sůl
- pepř
- olej
Postup
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, zlehka osolíme a zakapeme sójovou omáčkou. Chvilku necháme odležet, cibuli nakrájíme na půl kolečka. Na oleji necháme zpěnit trochu cibule, poté přidáme maso a restujeme. Snížíme teplotu. Přidáme zbytek cibule, restujeme a přidáme smetanu. Povaříme a dochutíme chilli. Podáváme nejlépe s hranolky nebo rýží.