Sýrová roláda

Věděli jste, že dříve bylo vejce a až pak slepice? Touto myšlenkou se zabývali už největší filozofové starověkého Řecka, ale na odpověď jsme si museli počkat až do 21. století. Nad touto odpovědí se shodli genetici a evoluční biologové z King’s College v Londýně.

Suroviny

  • 3 balíčky plátkového sýra (eidam)
  • 2 vařená vejce
  • 100 g měkkého salámu (klidně šunka)
  • 2 lžíce změklého másla
  • 1 tavený sýr
  • 1 lžíce hořčice
  • cibulka
  • sůl
  • pepř
  • zelenina (např. červená paprika)

Postup

Na plech si rozložíme pečící papír a na něj pokládáme plátky sýry tak, aby se překrývaly minimálně 1 cm. Předehřejeme troubu a plech tam vložíme, ale hlídáme, aby se sýr neroztekl moc. Když se sýr slije, plech vyndáme a papír se sýrem sundáme.

Do mísy si dáme rozsekaná vejce, máslo, tavený sýr, hořčici, sůl, pepř, cibulku a zeleninu nakrájenou na malé kousky. Pořádně promícháme.

Na sýr, který je ještě vlažný, klademe salám a na něj připravenou směs a rovnoměrně rozetřeme. Roládu srolujeme a pořádně utáhneme. Dáme do lednice ztuhnout. Krájíme na tenčí plátky a podáváme s pečivem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.