Kuře na kari s ananasem
Věděli jste, že kari je směsí několika koření? Je zde zastoupena kurkuma, chilli, pepř, zázvor, koriandr, kardamom a třeba i muškát nebo skořice.
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kari
- sůl
- 1 plechovka ananasu nebo velká hrst nakrájených kostek z čerstvého ananasu
- 200 g smetany na vaření (s 12 % tuku)
- 2-3 lžičky solamylu
Postup
Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na zpěněné cibulce na oleji. Až se maso zatáhne, přidáme kari a osolíme.
Maso pak podlijeme troškou vody a podusíme. Přidáme ananas a trochu šťávy z kompotu nebo čerstvý ananas, podusíme a přilijeme smetanu. Zahustíme trochou solamylu a pečlivě prmícháme. Podáváme s rýží.