Ratatouille

Věděli jste, že květy z cukety jsou jedlé? Větší samčí květy se plní a smaží, menší samičí se smaží po namočení v těstíčku. V gastronomii jsou velkou delikatesou.

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 lžíce oleje
  •  1 cibule
  • 1 žlutá a 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 5 lžic kečupu
  • 1 protlak (větší)
  • 4 rajčata

Postup

Na pánvi na oleji restujeme cibuli nakrájenou na kostičky, papriky nakrájené na proužky a kečup. Smažíme asi 2 minuty, přidáme cuketu nakrájenou na plátky a vaříme asi další 2 minuty. Přidáme protlak a prohřejeme. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 8 minut za občasného míchání. Odkryjeme, přidáme nakrájená rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podáváme s těstovinami, které polijeme ratatouille.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.