Orgasmus

Věděli jste, že čerstvý ananas poznáte tak, že velmi snadno vytáhnete některý z prostředních listů?

Suroviny

Piškot:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ananasový kompot (nebo i čerstvý ananas- trochu rozmixovaný)
  • olej a mouka na vymazání a vysypání plechu

Krém:

  • 3 pomazánková másla
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku

Nebo 2. varianta krému:

  • 1 tvaroh v alobalu
  • 1 smetana ke šlehání (vyšlehaná a smíchaná se smetafixem)
  • 1 smetafix
  • 300 g bílého jogurtu
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 sáčku vanilkového pudingu

Posyp:

  • 1 hořká čokoláda – nastrouhaná
  • miska mletých ořechů

Postup

Vše na piškot postupně (vejce + cukry, pak mouka + prášek do pečiva a jedlá soda) smícháme i s rozmixovaným ananasem nebo kompotem. Pečeme při 175 °C. Vyšleháme krém z uvedených ingrediencí a vychladlou buchtu s ním potřeme. Posypeme ořechy a nastrouhanou čokoládou. Vychladíme.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.