Orgasmus
Věděli jste, že čerstvý ananas poznáte tak, že velmi snadno vytáhnete některý z prostředních listů?
Suroviny
Piškot:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krystal
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 vanilkový cukr
- 1 ananasový kompot (nebo i čerstvý ananas- trochu rozmixovaný)
- olej a mouka na vymazání a vysypání plechu
Krém:
- 3 pomazánková másla
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku
Nebo 2. varianta krému:
- 1 tvaroh v alobalu
- 1 smetana ke šlehání (vyšlehaná a smíchaná se smetafixem)
- 1 smetafix
- 300 g bílého jogurtu
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 sáčku vanilkového pudingu
Posyp:
- 1 hořká čokoláda – nastrouhaná
- miska mletých ořechů
Postup
Vše na piškot postupně (vejce + cukry, pak mouka + prášek do pečiva a jedlá soda) smícháme i s rozmixovaným ananasem nebo kompotem. Pečeme při 175 °C. Vyšleháme krém z uvedených ingrediencí a vychladlou buchtu s ním potřeme. Posypeme ořechy a nastrouhanou čokoládou. Vychladíme.