Karbanátky z červené čočky

Karbanátky z červené čočky

Věděli jste, že v Indii se pěstuje více než 50 druhů čočky různých barev a velikostí?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 300 g červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 vejce
  • sůl podle chuti
  • 1 velká lžíce kari koření
  • strouhanka dle potřeby
  • olej

Postup

Čočku uvaříme podle návodu. Může být i rozvařená. Čočku scedíme a necháme vychladnout.

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Mrkve oškrábeme a najemno ji nastrouháme. Rozpálíme na pánvi olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Po zezlátnutí přidáme nastrouhané mrkve a opečeme.

Směs z pánve smícháme se scezenou čočkou. Vmícháme do ní slunečnicová semínka, vejce, sůl a kari koření. Promícháme a směs zahustíme trochou strouhanky.

Na pánvi rozpálíme olej. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které můžeme ještě zlehka obalit ve strouhance a vkládáme je do rozpáleného oleje. Opekáme je z obou stran.

Podáváme s pečivem a případně s nějakým dresinkem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.