Karbanátky z červené čočky
Věděli jste, že v Indii se pěstuje více než 50 druhů čočky různých barev a velikostí?
Suroviny
Na 4 porce:
- 300 g červené čočky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- hrst slunečnicových semínek
- 1 vejce
- sůl podle chuti
- 1 velká lžíce kari koření
- strouhanka dle potřeby
- olej
Postup
Čočku uvaříme podle návodu. Může být i rozvařená. Čočku scedíme a necháme vychladnout.
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Mrkve oškrábeme a najemno ji nastrouháme. Rozpálíme na pánvi olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Po zezlátnutí přidáme nastrouhané mrkve a opečeme.
Směs z pánve smícháme se scezenou čočkou. Vmícháme do ní slunečnicová semínka, vejce, sůl a kari koření. Promícháme a směs zahustíme trochou strouhanky.
Na pánvi rozpálíme olej. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které můžeme ještě zlehka obalit ve strouhance a vkládáme je do rozpáleného oleje. Opekáme je z obou stran.
Podáváme s pečivem a případně s nějakým dresinkem.