Thajské zelené kari
Věděli jste, že zelené kari je tou nejpálivější variantou z kari past?
Suroviny
Na 8 porcí:
- 500 g kuřecích prsou
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 1 paprika
- 2 střední cukety
- hrst mraženého hrášku
- 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 1 kokosové mléko (400 ml)
- půl lžičky chilli
- 1 limetka
- koriandr
- rýže k podávání
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a osolíme. Na rozpálené pánvi s olejem maso orestujeme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme papriku a cuketu a nakrájíme je na kousky. Na další pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli. Po zezlátnutí přidáme také papriku, cuketu a hrášek. Po změknutí přidáme lžíci nastrouhaného zázvoru a zelené kari pasty a vlijeme do pánve ještě kokosové mléko. Po rozpuštění ochutíme ještě chilli a solí podle chuti.
Necháme chvíli probublat a pak přidáme do směsi orestované maso.
Zelené kari podáváme zakápnuté čerstvou limetkou a s rýží posypanou koriandrem.