Thajské zelené kari

Thajské zelené kari

Věděli jste, že zelené kari je tou nejpálivější variantou z kari past?

Suroviny

Na 8 porcí:

  • 500 g kuřecích prsou
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 paprika
  • 2 střední cukety
  • hrst mraženého hrášku
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce zelené kari pasty
  • 1 kokosové mléko (400 ml)
  • půl lžičky chilli
  • 1 limetka
  • koriandr
  • rýže k podávání

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a osolíme. Na rozpálené pánvi s olejem maso orestujeme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme papriku a cuketu a nakrájíme je na kousky. Na další pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli. Po zezlátnutí přidáme také papriku, cuketu a hrášek. Po změknutí přidáme lžíci nastrouhaného zázvoru a zelené kari pasty a vlijeme do pánve ještě kokosové mléko. Po rozpuštění ochutíme ještě chilli a solí podle chuti.

Necháme chvíli probublat a pak přidáme do směsi orestované maso.

Zelené kari podáváme zakápnuté čerstvou limetkou a s rýží posypanou koriandrem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.