Tapioka na zkaramelizovaném ananasu

Tapioka na zkaramelizovaném ananasu

Věděli jste, že ananas obsahuje enzym, který pomáhá trávit proteiny, tedy i Váš jazyk? Nejvíce je ho ve středu a ničí se teplem.

Suroviny

Na 4 porce:

Pudink:

  • 400 ml kokosového mléka
  • cca 150 ml kravského mléka
  • 80 g tapiokových perel
  • 4 kousky celého kardamomu
  • špetka mleté skořice
  • 4 lžíce medu

Karamelizovaný ananas:

  • 1/2 ananasu
  • 3 lžíce medu
  • špetka soli

Postup

Do hrnce dáme kokosové mléko a mléko a přivedeme za stálého míchání k varu. Pak přisypeme kuličky tapioky, kardamom a skořici. Vaříme zhruba 30 minut na mírnějším plameni a za občasného míchání dokud tapioka nezměkne. Po změknutí ji osladíme medem, promícháme a necháme chvíli zchladnout.

Ananas očistíme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme si pánev, vhodíme na ni ananas. Zlehka ho necháme zezlátnout a pak přidáme med a špetku soli. Ananas necháme změknout a med zkaramelizovat.

Do skleniček rozdělíme zkaramelizovaný ananas a na něj klademe tapiokový pudink. Necháme vychladnout a pak uložíme do ledničky.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.