Tapioka na zkaramelizovaném ananasu
Věděli jste, že ananas obsahuje enzym, který pomáhá trávit proteiny, tedy i Váš jazyk? Nejvíce je ho ve středu a ničí se teplem.
Suroviny
Na 4 porce:
Pudink:
- 400 ml kokosového mléka
- cca 150 ml kravského mléka
- 80 g tapiokových perel
- 4 kousky celého kardamomu
- špetka mleté skořice
- 4 lžíce medu
Karamelizovaný ananas:
- 1/2 ananasu
- 3 lžíce medu
- špetka soli
Postup
Do hrnce dáme kokosové mléko a mléko a přivedeme za stálého míchání k varu. Pak přisypeme kuličky tapioky, kardamom a skořici. Vaříme zhruba 30 minut na mírnějším plameni a za občasného míchání dokud tapioka nezměkne. Po změknutí ji osladíme medem, promícháme a necháme chvíli zchladnout.
Ananas očistíme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme si pánev, vhodíme na ni ananas. Zlehka ho necháme zezlátnout a pak přidáme med a špetku soli. Ananas necháme změknout a med zkaramelizovat.
Do skleniček rozdělíme zkaramelizovaný ananas a na něj klademe tapiokový pudink. Necháme vychladnout a pak uložíme do ledničky.