Zelný salát s mrkví
Věděli jste, že dříve se jedlo zelí téměř každý den?
Suroviny
Na 4 porce:
- 1 střední zelí (cca 750 g)
- 2 velké mrkve
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce octa
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- voda
Postup
Omyté zelí a oškrábanou mrkev nahrubo nastrouháme. Zasypeme lžicí soli a dvěma lžícemi cukru a přidáme tři lžíce octa.
Promícháme a rukama promačkáváme dokud zelenina nepustí šťávu. Pak do zelí přidáme jemně nasekanou cibuli a přilijeme lžíci oleje. Zalijeme asi decí vody, aby měl salát lepší konzistenci.
Můžeme pak případně ještě dochutit solí, cukrem nebo octem. Podáváme jako přílohu.