Zelný salát s mrkví

Zelný salát s mrkví

Věděli jste, že dříve se jedlo zelí téměř každý den?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 střední zelí (cca 750 g)
  • 2 velké mrkve
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce octa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • voda

Postup

Omyté zelí a oškrábanou mrkev nahrubo nastrouháme. Zasypeme lžicí soli a dvěma lžícemi cukru a přidáme tři lžíce octa.

Promícháme a rukama promačkáváme dokud zelenina nepustí šťávu. Pak do zelí přidáme jemně nasekanou cibuli a přilijeme lžíci oleje. Zalijeme asi decí vody, aby měl salát lepší konzistenci.

Můžeme pak případně ještě dochutit solí, cukrem nebo octem. Podáváme jako přílohu.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.