wz

Moje mňamky jak je mám ráda

Zelný salát s mrkví

Zelný salát s mrkví

Věděli jste, že dříve se jedlo zelí téměř každý den?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 1 střední zelí (cca 750 g)
  • 2 velké mrkve
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce octa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • voda

Postup

Omyté zelí a oškrábanou mrkev nahrubo nastrouháme. Zasypeme lžicí soli a dvěma lžícemi cukru a přidáme tři lžíce octa.

Promícháme a rukama promačkáváme dokud zelenina nepustí šťávu. Pak do zelí přidáme jemně nasekanou cibuli a přilijeme lžíci oleje. Zalijeme asi decí vody, aby měl salát lepší konzistenci.

Můžeme pak případně ještě dochutit solí, cukrem nebo octem. Podáváme jako přílohu.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *