Salát Waldorf

Salát Waldorf

Věděli jste, že poprvé byl salát připraven v roce 1893 v newyorském hotelu Waldorf Astoria?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 400 g řapíkatého celeru
  • 2 jablka
  • 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2-3 lžíce majonézy (část můžeme nahradit zakysanou smetanou)
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • ledový salát k podávání

Postup

Řapíkatý celer rozebereme na stonky a omyjeme. Poté škrabkou odstraníme vnější povrch stonků. Oloupané stonky nakrájíme na kousky. Jablka také oloupeme, zbavíme je jádřince a nakrájíme na kousky.

V míse promícháme celer a jablko. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, majonézu a promícháme. Ořechy zlehka nožem pokrájíme na menší kousky a vsypeme je také ke směsi. Ochutíme solí a pepřem a podáváme na listu ledového salátu.

Ozdobit můžeme ještě na kousky nakrájenými datlemi.



1 thought on “Salát Waldorf”

Napsat komentář: Kristína Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.