Salát Waldorf
Věděli jste, že poprvé byl salát připraven v roce 1893 v newyorském hotelu Waldorf Astoria?
Suroviny
Na 2 porce:
- 400 g řapíkatého celeru
- 2 jablka
- 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2-3 lžíce majonézy (část můžeme nahradit zakysanou smetanou)
- hrst vlašských ořechů
- sůl
- pepř
- ledový salát k podávání
Postup
Řapíkatý celer rozebereme na stonky a omyjeme. Poté škrabkou odstraníme vnější povrch stonků. Oloupané stonky nakrájíme na kousky. Jablka také oloupeme, zbavíme je jádřince a nakrájíme na kousky.
V míse promícháme celer a jablko. Přidáme citronovou šťávu, hořčici, majonézu a promícháme. Ořechy zlehka nožem pokrájíme na menší kousky a vsypeme je také ke směsi. Ochutíme solí a pepřem a podáváme na listu ledového salátu.
Ozdobit můžeme ještě na kousky nakrájenými datlemi.
Opravdu výborné a to nejsem zrovna fanynka řapíkatého celeru 😀