Kuku Paka

Kuku Paka

Věděli jste, že africké kuku znamená ve svahilštině kuře?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 1 lžíce kari
  • sůl
  • pepř
  • 6 větších rajčat
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  • 1 svazek čerstvého koriandru

Postup

Do wok pánve nalijeme dvě lžíce oleje. Cibuli oloupeme a nasekáme ji na kostičky. To samé uděláme s česnekem. Zázvor také oloupeme a nastrouháme ho přibližně dvě lžíce. Rozpálíme olej v pánvi. Nejdříve na něm opečeme cibuli. Pak přidáme česnek a zázvor. Promícháváme.

Mezitím v hmoždíři utřeme římský kmín, přidáme k němu chilli, kari, sůl a pepř. Směs koření nasypeme do pánve. Promícháváme, aby se koření nepřipálilo.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Vsypeme je do pánve. Prohřejeme asi 3-5 minut. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Po prohřátí rajčat je vsypeme do omáčky. Promícháváme. Necháme probublávat asi 15 minut, aby kuře změklo. Pak přilijeme kokosové mléko a vaříme omáčku přibližně ještě dalších 15 minut.

Omáčku sejmeme z ohně a vmícháme do ní (zhruba) nasekané lístky čerstvého koriandru. Podáváme s rýží.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.