Pečený ananas

Pečený ananas

Věděli jste, že ananas pročišťuje organismus, ale při nadměrné konzumaci může dojít k podráždění žaludeční sliznice?

Suroviny

Na 4 porce:

  • půlka vyzrálého ananasu
  • půl lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 velké lžíce medu
  • 1 velká lžíce třtinového cukru
  • menší hrst vlašských ořechů

Postup

Troubu předehřejeme na 220 °C. Ananas nakrájíme na asi 0,5 – 1 cm plátky. Pak kolečka přeřízneme na půl. Odkrojíme mu slupku. Můžeme mu vykrojit také tvrdý střed, ale není to nutné. Půlky plátků oloupaného ananasu klademe do pekáčku.

Každý plátek zlehka posypeme mletou skořicí, zakapeme pár kapkami citronové šťávy. Potřeme je také trochou medu a dáme péct do trouby asi na 5 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a zasypeme ananas pár krystalky třtinového cukru a vlašskými ořechy . Pečeme dále do měkka asi dalších 10-15 minut. Ananas podáváme ještě teplý.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.