wz

Moje mňamky jak je mám ráda

Curry pórko polévka

Věděli jste, že se pór rozlišuje na druh zimní a letní? Odlišují se například tím, že letní má delší část, která se konzumuje, oproti zimnímu póru.

Suroviny

Na 8 porcí:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 velký pór
  • 2 kostky bujónu (zeleninový)
  • 1,5 l vody
  • 1 smetana na vaření (200 ml)
  • 1 kari smetana (200 ml) nebo 1 smetana na vaření (200 ml) a 2 lžičky kari koření
  • sůl
  • pepř

Postup

Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozpáleném oleji. Po změknutí přidáme i na malé kostičky nakrájené stroužky česneku. Zlehka opečeme. Mezitím omyjeme pór a nakrájíme ho na kolečka, která poté do hrnce přidáme. Opět opečeme do změknutí.

Do opečené zeleniny přidáme 2 kostky bujónu a zalijeme 1,5 l vody. Promícháme, prohřejeme a přilijeme smetanu. Přidáme také kari smetanu nebo si vytvoříme vlastní. Stačí před vlitím do hrnce vmíchat kari do smetany a promíchat. Polévku ochutíme solí a pepřem.

Pokud chceme polévku hustší, tak si v hrnečku připravíme asi 150 ml vody, do níž vsypeme přibližně 3 lžíce hladké mouky a promícháme, aby se rozpustily případné hrudky. Tuto smě pak vlijeme do polévky a provaříme. Cca po 5 minutách by měla začít více houstnout.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *