Katsu curry

Katsu curry

Věděli jste, že si můžete připravit řízek po Japonsku?

Na 4 porce:

Suroviny

Maso:

  • 3 větší kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 g panko strouhanky (koupíte v Sapě)
  • slunečnicový olej

Curry omáčka:

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička kari koření
  • 600 ml vychladlého vývaru (může být i z bujónu)
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky koření garam masala

Postup

Na pánvi rozehřejeme olej a připravíme si věci na omáčku. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky. Po orestování cibule přidáme i celé stroužky česneku. Necháme zezlátnout a pak přidáme na jemno nakrájenou mrkev. Necháme ji změknout.

Poté přidáme mouku a kari koření, zalijeme vychladlým vývarem.  Promícháme, provaříme a přidáme med, sójovou omáčku a bobkový list. Necháme omáčku ještě chvíli probublat a na závěr ochutíme garam masalou. Omáčku můžeme přecedit přes cedník, aby v ní nebyly kousky zeleniny, ale není to nutné. Stačí vyjmout bobkový list.

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší řízečky. Zlehka je osolíme a opepříme. Nejdříve každý řízeček obalíme zlehka v hladké mouce, pak v rozšlehaném vejci a na závěr v panko strouhance. Maso smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje v pánvi. Osmažené je krájíme na asi centimetrové plátky.

Maso podáváme přelité omáčkou a s rýží.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.