Soba nudle v arašídové omáčce

Soba nudle v arašídové omáčce

Věděli jste, že soba nudle jsou zdravější nudle, které jsou vyráběné z pohanky a hojně se konzumují v Japonsku?

Suroviny

Na 4 porce:

Omáčka:

  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 3 lžíce neslazeného arašídového másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 300 ml kokosového mléka

Ostatní:

  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích prsou
  • hrst zelených fazolek (mražené nebo konzervované)
  • hrst mraženého hrášku
  • 250 g soba nudlí
  • černý sezam na ozdobení

Postup

Do menšího hrnce dáme červenou kari pastu, arašídové máslo, sójovou omáčku, limetovou šťávu, třtinový cukr a půlku kokosového mléka. Na velmi mírném plameni rozmícháváme. Mícháme, aby se nám omáčka nepřipálila a přidáme zbytek kokosového mléka. Vaříme asi 15 minut, dokud omáčka neztmavne a nezhoustne.

Česnek zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. v míse zlehka osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme kuřecí maso. Až bude maso hotové, přidáme česnek. Opečeme ho, ale ne zcela dohněda, aby se nepřipálil. Poté přidáme zelené fazolky a hrášek. Prohřejeme. Pak přidáme k masu a zelenině i omáčku.

Nudle uvaříme podle návodu. Nudle je možné sehnat například v Sapě, ale jinak se shánějí obtížněji. Pokud je nelze sehnat, je možné použít i normální vaječné nudle. Nudle po uvaření scedíme. Propláchneme studenou vodou. A pak je vmícháme do pánve k masu, zelenině a omáčce.

Zdobíme černým sezamem, který ale není nutný.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.