Soba nudle v arašídové omáčce
Věděli jste, že soba nudle jsou zdravější nudle, které jsou vyráběné z pohanky a hojně se konzumují v Japonsku?
Suroviny
Na 4 porce:
Omáčka:
- 1 lžíce červené kari pasty
- 3 lžíce neslazeného arašídového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžičky třtinového cukru
- 300 ml kokosového mléka
Ostatní:
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 500 g kuřecích prsou
- hrst zelených fazolek (mražené nebo konzervované)
- hrst mraženého hrášku
- 250 g soba nudlí
- černý sezam na ozdobení
Postup
Do menšího hrnce dáme červenou kari pastu, arašídové máslo, sójovou omáčku, limetovou šťávu, třtinový cukr a půlku kokosového mléka. Na velmi mírném plameni rozmícháváme. Mícháme, aby se nám omáčka nepřipálila a přidáme zbytek kokosového mléka. Vaříme asi 15 minut, dokud omáčka neztmavne a nezhoustne.
Česnek zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. v míse zlehka osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka opečeme kuřecí maso. Až bude maso hotové, přidáme česnek. Opečeme ho, ale ne zcela dohněda, aby se nepřipálil. Poté přidáme zelené fazolky a hrášek. Prohřejeme. Pak přidáme k masu a zelenině i omáčku.
Nudle uvaříme podle návodu. Nudle je možné sehnat například v Sapě, ale jinak se shánějí obtížněji. Pokud je nelze sehnat, je možné použít i normální vaječné nudle. Nudle po uvaření scedíme. Propláchneme studenou vodou. A pak je vmícháme do pánve k masu, zelenině a omáčce.
Zdobíme černým sezamem, který ale není nutný.