Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Věděli jste, že při sbírání medvědího česneku je možné si ho splést s jedovatou konvalinkou vonnou? Proto se vždy čichem ujistěte, že se jedná o medvědí česnek.

Suroviny

Na 4 porce:

  • plná menší zavařovací sklenička listů medvědího česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • (oříšky – piniové nebo kešu) – pokud máte rádi

Postup

Všechny ingredience vložíme do mixéru a postupně podle chuti můžeme přidávat ještě olej a dochucovat solí. Hodí se jako „pomazánka“, dip k zelenině a nebo jednoduše na těstoviny. K těstovinám doporučuji ještě přidat plátky rajčete a mozzarellu.

Skladovaný medvědí česnek v zavřené sklenici a v lednici by měl vydržet alespoň měsíc.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.