Tuňákový steak

Tuňákový steak

Věděli jste, že tuňáci plavou rychlostí až 100 km/hod?

Suroviny

Na 4 porce:

  • 4 steaky z tuňáka
  • 1 větší rajče
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • máslo

Postup

Steaky z tuňáka (mražené) nejlépe pořídíte v Icelandu. Každý plátek lehce osolíme, položíme na něj plátek másla a dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Necháme asi 5 minut péct při 150 °C. Potom pekáček vyndáme a každý steak poklademe dvěma plátky (kolečky) cibule a na ní dáme ještě dva plátky rajčete. Dáme ještě do trouby a pečeme dokud nejsou plátky hotové.

Podáváme nejlépe s pečenými brambory.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.