Nudle na kari pastě
Věděli jste, že cibule šalotka patří botanicky do rodu česnek?
Suroviny
Na 2 porce:
- 4 lžíce oleje
- 3 šalotky
- 1 větší lžíce červené kari pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 větší lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 zelená paprika
- 1 menší mrkev
- 1 zeleninová asijská směs (cca 350 g)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce Pad Thai omáčky
- 250 g vaječných nudlí
- sušená cibulka
Postup
Šalotku zbavíme slupky a nakrájíme na malé kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zázvor rovněž oloupeme a nastrouháme. Omyjeme papriku a očistíme jí a nakrájíme na nudličky. Mrkev ostrouháme a krájíme na tenké nudličky nejlépe pomocí škrabky Julienne.
Ve wok pánvi si rozpálíme 4 lžíce oleje. Osmahneme na něm připravenou šalotku. Necháme ji lehce opéct a pak přidáme kari pastu. Promícháme, aby se pasta nepřipálila. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Měli bychom opékat, dokud neucítíme vůni zázvoru. Až bude tento základ opečený, přidáme připravenou mrkev a papriku. Po změknutí přidáme celou zeleninovou směs. Necháme prohřát.
Do hrnce s dostatečným množstvím vroucí vody vložíme nudle a vaříme je podle postupu na obalu.
Prohřátou směs ve woku ochutíme sójovou omáčkou a Pad Thai omáčkou (rozhodně doporučuji nevynechat). Pak přidáme scezené nudle a promícháme je ve woku se směsí. Necháme celé prohřát. Servírujeme posypané sušenou cibulkou.