Nudle na kari pastě

Nudle na kari pastě

Věděli jste, že cibule šalotka patří botanicky do rodu česnek?

Suroviny

Na 2 porce:

  • 4 lžíce oleje
  • 3 šalotky
  • 1 větší lžíce červené kari pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 zelená paprika
  • 1 menší mrkev
  • 1 zeleninová asijská směs (cca 350 g)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce Pad Thai omáčky
  • 250 g vaječných nudlí
  • sušená cibulka

Postup

Šalotku zbavíme slupky a nakrájíme na malé kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zázvor rovněž oloupeme a nastrouháme. Omyjeme papriku a očistíme jí a nakrájíme na nudličky. Mrkev ostrouháme a krájíme na tenké nudličky nejlépe pomocí  škrabky Julienne.

Ve wok pánvi si rozpálíme 4 lžíce oleje. Osmahneme na něm připravenou šalotku. Necháme ji lehce opéct a pak přidáme kari pastu. Promícháme, aby se pasta nepřipálila. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Měli bychom opékat, dokud neucítíme vůni zázvoru. Až bude tento základ opečený, přidáme připravenou mrkev a papriku. Po změknutí přidáme celou zeleninovou směs. Necháme prohřát.

Do hrnce s dostatečným množstvím vroucí vody vložíme nudle a vaříme je podle postupu na obalu.

Prohřátou směs ve woku ochutíme sójovou omáčkou a Pad Thai omáčkou (rozhodně doporučuji nevynechat). Pak přidáme scezené nudle a promícháme je ve woku se směsí. Necháme celé prohřát. Servírujeme posypané sušenou cibulkou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.