Garam crispy cizrna
Věděli jste, že cizrna je nejpoužívanější luštěnina na světě?
Suroviny
- 250 g sušené cizrny
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kajenského pepře
- sůl
Postup
Sušenou cizrnu namočíme přes noc (na cca 8 hodin) do většího množství vody a necháme ji nabobtnat. Nabobtnalou ji scedíme, propláchneme v cedníku studenou vodou.
Cizrnu necháme okapat a promícháme ji s kořením, olejem a solí. Promícháme tak, aby se cizrna celá obalila. Plech vyložíme pečicím papírem a vsypeme na něj rovnoměrně cizrnu. Dáme do předehřáté trouby na 160 °C. Pečeme ji asi 45 minut až hodinu tak, aby byla cizrna křupavá, ale vevnitř ještě trochu měkká. Podáváme jako snack teplou i klidně studenou.