Garam crispy cizrna

Garam crispy cizrna

Věděli jste, že cizrna je nejpoužívanější luštěnina na světě?

Suroviny

  • 250 g sušené cizrny
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kajenského pepře
  • sůl

Postup

Sušenou cizrnu namočíme přes noc (na cca 8 hodin) do většího množství vody a necháme ji nabobtnat. Nabobtnalou ji scedíme, propláchneme v cedníku studenou vodou.

Cizrnu necháme okapat a promícháme ji s kořením, olejem a solí. Promícháme tak, aby se cizrna celá obalila. Plech vyložíme pečicím papírem a vsypeme na něj rovnoměrně cizrnu. Dáme do předehřáté trouby na 160 °C. Pečeme ji asi 45 minut až hodinu tak, aby byla cizrna křupavá, ale vevnitř ještě trochu měkká. Podáváme jako snack teplou i klidně studenou.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.