wz

Moje mňamky jak je mám ráda

Archiv autora: Kačka Čermáková

Pudink z tapioky

Pudink z tapioky

Věděli jste, že perly tapioky seženete zajisté v každé prodejně Sklizena? Suroviny Na 2 porce: 50 g tapiokových perel 200 ml vody 165 g kokosového mléka 50 ml mléka 2 lžíce medu ovoce (vlastně snad jakékoliv) Postup Tapioku dáme do mísy a zalijeme ji vodou. […]

Nočky s brokolicí v ricottě

Nočky s brokolicí v ricottě

Věděli jste, že ricotta má super mnohostranné využití? Suroviny Na 3 porce: 500 g bramborových noků (klidně menších) 1 brokolice (500 g) 1 sýr ricotta (250 g) 1 menší plechovka kukuřice 1 vejce 1 stroužek česneku olivový olej oregano čerstvá petržel sůl pepř Postup Brokolici […]

Sangria blanca

Sangria blanca

Věděli jste, že frizzante z českých a moravských vín má jen jemné a osvěžující šumění? Suroviny 1  lahev českého nebo moravského frizzante (nejlépe polosladké z odrůdy muškát moravský – a z vinařství Vaďura) 1 pomeranč půlka limety 100 g vyzrálého bílého hroznového vína čtvrtina manga […]

Celerová polévka

Věděli jste, že celer je považován za přírodní antibiotikum? Suroviny 2 lžíce másla 1 velká cibule 1 malý celer 2 mrkve  1 l vývaru (bujon) sůl pepř nasekaná čerstvá petrželka 2 lžičky směsi kari koření Postup Celer a mrkev očistíme a necháme nastrouhat v robotu […]

Italský čokoládový koláč

Italský čokoládový koláč

Věděli jste, že tenhle koláč vydrží neuvěřitelně dlouho čerstvý? Suroviny 170 g vody 170 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 80 g slunečnicového oleje špetka soli 290 g hladké mouky 170 g mléka 1 prášek do pečiva 5 lžic hořkého kakaa Postup Ve vyšší míse […]

Pečené hrozny na bagetce s kozím sýrem

Pečené hrozny na bagetce s kozím sýrem

Věděli jste, že z celkové světové produkce vinné révy se pouze 10% konzumuje jako potravina a zbývající plody jsou využity při výrobě vína? Suroviny 1 bílá francouzská bageta 500 g hroznového vína, nejlépe bezsemenného 1 lžíce balsamikového krému 4 lžíce olivového oleje hrst vlašských ořechů nebo […]

Mexické chalupas

Mexické chalupas

Věděli jste, že se jedná o jídlo, po kterém prostě nebudete čistí? Připravte se na to, že na tuhle žranici se chodí v teplácích. Suroviny Pro 10 lidí: Chalupas: refried beans (fazolová pasta) – domácí příprava viz níže nebo připravené v plechovce tostada shells (případně opravdu […]

Italský svěží koláč s pomerančem

Italský svěží koláč s pomerančem

Věděli jste, že tenhle koláč vydrží neuvěřitelně dlouho čerstvý? Suroviny 170 g vody 170 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 80 g slunečnicového oleje špetka soli 300 g hladké mouky 170 g kvalitního pomerančového džusu (100%) nebo čerstvé pomerančové šťávy 1 prášek do pečiva Postup […]

Ricotto-rajčatové pasta

Ricotto-rajčatové pasta

Věděli jste, že ricotta obsahuje jen 5-13% tuku? Oproti mascarpone, které má mezi 25-75%, je tedy velmi lehká. Suroviny Na 2 porce: 250 g těstovin farfalle nebo fusilli 150 g ricotty 2 hrsti keříkových cherry rajčátek sůl pepř 6 lístků čerstvé bazalky lžíce olivového oleje […]

Pomazánka z pečené cukety

Pomazánka z pečené cukety

Věděli jste, že Suroviny olivový olej (cca 50 ml) 3 cibule 4 stroužky česneku 1 velká mrkev cca 8 větších rajčat 800 g cukety cca 150 ml kečupu (nejlépe domácího) 2 lžičky octa 3 lžíce třtinového cukru sůl pepř 7 lístků čerstvé bazalky Postup Cibuli […]